16 Nisan 2012 Pazartesi

Google Earth 4000 Yıllık Sırrı Görüntüledi

Google Earth 4000 Yıllık Sırrı Görüntüledi:

Havadan arkeoloji alanı sayesinde; hava fotoğraflarıyla başlayan sürecin uydulara da taşınmasından sonra, dünya mirasında ve dolayısıyla, turizmde hızlanan kıpırdanmalar oluyor.

Uzaktan Algılama ve görüntü işleme teknolojileri de bu alanlara gittikçe daha çok hız kazandırıyor. Jeodezi ve Fotogrametri Müh. verilerin doğrulanmasını sağlarken, artık bilgisayar yazılım teknolojilerine de aşinalığın artmasıyla Geomatik disiplini doğmuş oluyor. Şehir ve Bölge planlama da, bu gelişmelerin yansımalarını en çok değerlendirmesi gereken diğer bir alan olarak karşımızda duruyor.
(Ortak projeler için : ackocalar@gmail.com)

 
Google'ın uydudan dünyanın tüm detaylarını bizlere sunan uygulaması Google Earth'ın gözünden kaçılmıyor. Google Earth sayesinde 4000 yıllık oluşum ortaya çıktı.
Google'ın dünyanın güzelliklerini ve görmediğimiz her yerini bizlere sunan programı Google Earth, Peru'daki dev bir dinazora benzeyen oluşumu ortaya çıkardı.
4000 yıl önceye dayanan oluşum, Güney Amerika'nın meşhur arkeolojik merkezlerinden biri olan Machu Picchu'yu topraklarında bulunduran Peru için yeni bir turistik alan ortaya çıkmış oldu.
Oluşumu ilk defa tespit eden Missouri Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Robert Benfer, bölgenin yüksek turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. Genişliğinin 400 metreyi bulduğu ifade edilen oluşumun 4000 yıllık olduğunun doğrulanması durumunda bu, kıtadaki en eski kalıntılardan biri olacak. Bu da bölgenin kalkınmasını inanılmaz derecede hızlandıracak.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

ŞEHİR ve BÖLGE PLANLAMA İMAR PLANI KORUMA YENİLEME MSGSÜ YTÜ İTÜ Y.MÜH. CUMHUR KOCALAR İST

Şeh.Dr.AZİZ CUMHUR KOCALAR: MÜLKİYET-İMAR HAKLARI AKTARIMI, Transfer of Property-Development Rights

YENİLENEBİLİR ALTERNATİF GÜNEŞ, RÜZGAR, BİYOKÜTLE ENERJİ Renewable Energy Cumhur Kocalar TR

İSTANBUL TARİHİ KÜLTÜREL VE DOĞAL VARLIKLAR, SOSYOLOJİ BOĞAZİÇİ SİTLER Cumhur KOCAL AR

Ar-Ge R-D Research Development İstanbul Araştırma Geliştirme Danışma Forumu

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Tüm sitelerde telif hakları saklıdır.

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.